Startpagina | Kadotips | Concertarchief | Bach Cantatas CD Project | Word vriend van DeJongDeJong | privacyverklaring   

De Jong & De Jong

Actueel Agenda Contact CV's Recordings/audio Video Partituren CD's bestellen Interviews

Actueel

NIEUWE CD

Koffers vol met Bach

DeJongDeJongPlus speelt en zingt cantatedelen van Bach.

Op deze cd klinken cantatedelen, suites en concerten van J.S. Bach, gearrangeerd door Sybolt de Jong voor het ensemble DeJongDeJongPlus, ditmaal bestaande uit vier kofferharmoniums, een cello en een vocaal dubbelkwartet.
Ruim de helft van de zangers van het dubbelkwartet is in de jaren negentig van de vorige eeuw opgeleid door dirigent Bouwe Dijkstra. En dat hoor je! Daarom hebben wij in overleg met zijn weduwe Janke besloten om Bouwe met onze cd te eren. Bestelt u de cd Koffers vol met Bach, dan ontvangt u tevens een topcd van het Roder Jongenskoor!

De cd Koffers vol met Bach is voor € 20 (inclusief verzendkosten) verkrijgbaar.
Tot 15 september 2019 krijgt u bij aanschaf van Koffers vol met Bach de cd Treble Solo II cadeau.

Klik HIER om de cd te bestellen

De veelbesproken cd-serie J.S. Bach, Cantata movements for organ four hands is toe aan deel VIII. Opnieuw maakte Sybolt de Jong een aantal cantatedelen geschikt voor uitvoering door twee organisten, en stelde in nauw overleg met broer Euwe de Jong een boeiend cd-programma samen door met veel fantasie en ‘Bachse bravoure’ de losse stukken samen te voegen tot concerto’s, koraalvariaties en zelfs een ‘quatrosonate’. Voor de opname togen beide broers andermaal naar de Jacobijnerkerk te Leeuwarden, die 11 jaar geleden ook al het decor vormde voor deel II in de serie. Het feit dat – uniek in deze serie – voor de tweede maal gekozen is voor deze locatie, geeft wel aan hoezeer de broers De Jong hechten aan een perfect podium voor hun zo specifieke repertoire, én dat het fenomenale Müller-orgel, samen met de nagenoeg perfecte akoestiek met stip op nummer 1 staan in hun lijst met geschikte 3- en 4-klaviers instrumenten. De eisen zijn niet mals: krachtige individuele stemmen met regelmatige en vocaal getinte intonatie ten gunste van transparant lijnenspel, en daarnaast een stralend totaalplenum dat desgewenst kan worden opgesplitst in alternerende plena met wisselende dynamiek. “Dat kaliber kom je niet vaak tegen, maar ‘Leeuwarden’ voldoet in alle opzichten”, aldus de broers.

Antonio Vivaldi, Concerto in a - RV 522 (allegro)

Stiftskirche, Groslau - Goslar, Germany